کاربرد های رشته فیزیوتراپی
رشته فیزیوتراپی به عنوان یک حرفه مراقبت بهداشتی با قسمت های مختلف بدن مانند مغز و اعصاب ، عصب عضلانی-اسکلتی، قلبی عروقی، تنفسی در ارتباط است. در زیر بررسی جزئی تر کاربردهای این رشته می پردازیم.
نقش فیزیوتراپییست برای بیمار ارتوپدی
برای مشکلات ارتوپدی مانند شکستن استخوان ها، کیفوز، پارگی مینیسک، کندرو مالاسی، فتق دیسک بین مهره ای، کشیدگی و پارگی تاندون عضلات، کف پای صاف، پا ضربدری، پا پرانتزی، لغزش مهره های ناحیه کمر، قطع اندام ها و ….. از فیزیوتراپ می شود کمک گرفت.
نقش فیزیوتراپیست برای بیماران ارتوپدی
نقش فیزیوتراپییست برای بیماری های اعصاب
برحی از افراد که دچار بیماری های اعصاب هستند دچار گرفتگی عضلات می شوند، که این افراد برای تقویت عضلات خود به مراکز فیزیوتراپی مراجعه می کنند. از جمله این بیماری های اعصاب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ضایعات نخاع
- ضایعات اعصاب
- تومور مغز
- تومور مخچه
- تومورهای نخاع
- بیماری های عروق مغز مثل سکته مغزی
- فلج اطفال
- مننژیت
- بیماری های عفونی مغز
- بیماری های سیستم عصبی مثل آبسه مغزی
- سیفلیس
- سرخجه
نقش فیزیوتراپییست برای اطفال
بیشتر کودکانی که امروزه به دنیا می آیند با مشکلاتی مانند فلج مغزی، فلج زایمانی، فلج اطفال، تورتیکولی، پا جنبری، کف پای صاف و … روبرو هستند. به همین علت اگر والدین به موقع به فیزیوتراپ ها مراجعه کنند این معلولیت ها برطرف می شوند.
نقش فیزیوتراپیست برای بیماری های زنان
یکی از کاربردهای جالب این رشته در بیماری های زنان مانند چسبندگی در بافت های دستگاه تناسلی، درد و عفونت، زخم در ناحیه لگن و شکم، بیماری های التهابی، کمردرد، ضعف عضلات ناحیه شکم و لگن است.
نقش فیزیوتراپیست برای اعمال جراحی
یکی از دیگر از کابردهای رشته فیزیوتراپی در عمل های جراحی سوختگی و ناحیه فک و صورت است.
نقش فیزیوتراپیست برای بیماری های پوستی
یک فیزیوتراپ می تواند به فردی که صدمات پوستی مانند سوختگی، زنا، آکنه، لوپوس و عمل جراجی پلاستیک به عنوان کاهش درد کمک زیادی کند.
نقش فیزیوتراپیست برای بیماران بستری
برخی بیماران به علت بستری طولانی مدت دچار خشکی مفاصل، ناتوانی در حرکت و … می شوند. که یک فیزیوتراپ در بیماراستان مسئول است روازنه یک نوبت فیزیوتراپی انجام دهد تا شرایط بیمار بهتر شود.
نقش فیزیوتراپیست برای بیماری های قلبی و تنفسی
در برخی از بیماری های تنفسی نیاز است که الگوی تنفس برای تقویت عضلات اصلاح شود. به همین دلیل یک متخصص فیزیوتراپ به آموزش روش های تنفسی به بیماران قلبی برای افرایش کارایی سیستم قلبی می پردازد.
نقش فیزیوتراپیست برای سالمندان
سالمندان با افزایش سن دچار اختلالات حرکتی و ناتوانی های جسمی می شوند که باید زیر نظر یک فیزیوتراپ به انجام حرکات ورزشی بپردازند تا از بروز مشکلات جدی جلوگیری شود.
توانایی ورود به رشته فیزیوتراپی
افرادی که به فیزیوتراپ مراجعه می کنند به علت آسیب دیدگی روحیه حساسی دارند، به همین دلیل یک فیزیوتراپ باید روحیه شاد و قوی داشته باشد که بتواند درمقابل روحیه بیمار صبور باشد و به او از نظر روحی هم کمک کند.
در این حرفه نیاز به کار با تجهیزات پیچیده نیست و یک فیزیو تراپ با استفاده از ابزارهای الکتریکی که نسبت به درمان فرد معلول یا آسیب دیده با توجه به نوع درمان که می تواند سرما، ورزش، گرما، نور یا حتی الکتریسیته باشد، کمک می کند.
البته در گاهی اوقات برای درمان فرد آسیب دیده نیاز به ماساژ است. کسی که نسبت به ماساژ برای فرد بیمار می خواهد اقدام کند باید مهارت عالی دراین زمینه داشته باشد. به عنوان مثال خارج از دانستن اینکه چه ماهیچه هایی را برای بهتر کردن افراد مالش باید داده شوید باید یکسری مراقبت های بهداشتی هم انجام شود.